top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

Asiakastöinä profiilikuvat

Anna Linnanmaa Asiakas toivoi uusia ja asiallisia kuvia käytettäväksi profiilikuvana somessa ja yritysesittelyjen yhteydessä. Kuvia oli tarkoitus katsoa ruudulta ja lähinnä pystysuunnassa, joten valitsin kuvasuhteeksi Instagramiin sopivan 4x5.


Kuvat otettiin työhuoneellani Hagströmin kulmalla tammikuun lopussa ilta-aikaan, joten ulkoa ei tullut valoa. Otimme ensimmäiset kuvat valkoista seinää vasten. Valaisin toisella käsisalamalla (+sateenvarjo) taustan, jotta saan sen täysin valkoiseksi.

Asiakas piti ylhäältä tulevasta perhosvalosta potrettikuvissa, joten käytimme sitä. (Myös käsisalama+sateenvarjo)

Katsoimme välillä otetuista kuvista asentoa ja nopeasti löytyikin mieluinen, mistä hän itse piti.

Kamerassa (Nikon D7500) asetukset:

F/4.5

1/125

ISO 250

Linssi 50mm.


Valkoinen tausta toimii hyvin myös musta-valkokuvissa.


Ehdotin, että ottaisimme myös kuvia, missä näkyisi hieman taustaa/muuta. Vaihdoimme suuntaa niin, että taustaksi tuli ikkunaseinä ja otimme käyttöön työhuoneelta löytyvät korkean työpöydän. Valon sijoitin sivulle, kohti asiakasta niin, ettei se heijastu takana olevasta ikkunasta.

Näin mukaan saatiin hieman toisenlaista tunnelmaa.Asiakas piti myös näistä kuvista. Katsoimme heti paikan päällä kuvat läpi ja teimme esivalinnan. Olin aikaisemmin katsonut tälle valaistukselle sopivat asetukset Lightroomissa, joten kevyt kuvankäsittely sujui tosi nopeasti, kun käytin aiemmin luomaani presettiä kuviin. Koska asiakkaalla ei ollut kiire ja hän mielellään katsoi paikan päällä kuvat läpi, kun annoin sellaisen mahdollisuuden, lähti hän tosi iloisena kun homma oli käyty läpi eikä tarvinut jännittää lopputulosta.


Alla olevasta videolla näkyy kuvankäsittely Photoshopissa. Frequency Separationia ei välttämättä olisi tarvinut mutta kokeilin sitä silti tähän harjoituksen vuoksi.Asikkaalta on kysytty lupa kuvien käyttöön omassa somessa ja näytössä.

Opiskelijahinta: 100€/7 kuvaa+ 3 mv-versiota


Riikka Lyly

Asiakas on perustanut/perustamassa digimarkkinointia tarjoavaa yritystä ja toivoi "tummia ja vaaleita studiokuvia yrityksen someen & nettisivuille". Hän oli katsonut nettisivut ja kertoi myöhemmin etsineensä kauan mieleistä kuvaajaa ja oli ajautunut mun someen ja nettisivuille. Tämä tietysti lämmitti mieltä.

Sovimme yksityiskohdista viesteissä ja hän lähetti myös muutaman referenssikuvan, joista oli pitänyt.

Työhuoneelta löytyy musta ja valkoinen taustasetti, joten ehdotin että käyttäisimme molempia ja hyödyntäisimme ikkunoista tulevaa luonnonvaloa, jos vain mahdollista.


Tarkistin edellisenä iltana samaan aikaan mieluiset asetukset ja että toimiiko ylipäänsä ajatus luonnonvalon käytöstä ilta-aikaan sisällä. Varmuuden vuoksi laitoin valmiiksi myös käsisalamat ja sateenvarjot, ettei tarvitse sählätä, kun asiakas on paikalla. Päätin jo etukäteen, että käytän myös yhtä käsisalamaa tuomaan hiukan lisävaloa. Valon sijoitin ikkunan puolelle, asiakkaasta katsoen oikealle n. 2,5m päähän. Ajatuksena niin, että valo toimii juurikin vain lisävalona kasvoille.


Kamera: Fujifilm x-t4

Linssi: Fujinon xf 18-55mm f/2.8-4


ISO 400

1/125

F/4


Kalustosta löytyy myös 35mm f/1.4 linssi mutta koska tilaa on sen verran vähän, en olisi sillä saanut asiakasta kuvaan, kun hän seisoo. Tällaisia kuvia toivottiin myös. Zoom-linssi sopi siis paremmin käyttötarkoitukseen, eikä linssiä tarvitse näin alkaa vaihtamaan välillä. Kamera on kroppikennoinen, joten ajattelin että jos en ihan 18mm polttovälillä kuvaa ja lisään tarvittaessa taustaa kuvankäsittelyssä, ei vääristymiä synny. Polttoväli seisomakuvissa oli 26,5mm (x1,5= 39,75mm).


Ennen kuin aloitimme kuvaamaan, näytin muutaman esimerkin ja tarkistin, että onko kuvien tarkoitus tulla vain näytöltä katsottavaksi.


Valkoisen taustan kanssa käytimme myös taustan valaisua edellisen setin lisäksi. Toin lopuksi myös edessä olevan valon lähemmäksi, jotta saimme hiukan variaatioita kuviin.

Kuvausaika oli n. 1h.

Ehdotin asiakkaalle, että ottaisimme myös muutaman kuvan, minkä voisi sijoittaa banneriksi tai esim. Facebookin sivun taustakuvaksi. Näytin koneelta esimerkin ja asiakas tykkäsi ideasta.


Alla muutama asiakkaalle mennyt esivalintaotos. Peruskuvankäsittely on tehty Lightroomissa. Katsoin kuvat pääpiirteittäin läpi heti asiakkaan lähdettyä, nukuin yön yli ja tarkistin ne vielä seuraavana päivänä. Lähetin sen jälkeen asiakkaalle linkin Google Driveen tekemääni esivalintakansioon.


Lopullisia kuvia en varmaan ehdi saamaan näyttöön mukaan. Asiakkaalle kerroin, että korjaan taustat tarvittaessa esivalinnan jälkeen. Asiakkaalle meni esivalintakuvia n. 25kpl.

Hinta: 125€/7 kuvaa + 3 mv-versiota.

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page