top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

Näytön kalibrointi

Näytön väreihin vaikuttavat monet tekijät, kuten ympäristön valaistus, näytön sijainti ja katselukulma ja näytön ikä. Kalibroimaton näyttö tuottaa odottamattomia tuloksia sillä näytöt ovat erilaisia ja niiden värit muuttuvat näyttön ikääntyessä.


Macin näyttöä voi säätää helposti näytön kalibrointiapurilla, joka löytyy omenavalikon alta --> Järjetelmäasetukset --> Näytöt. Apuri toimii yksinkertaiesti siten, että se näyttää useita kuvia ja pyytää sinua tekemään muutoksia, kunnes jokainen kuva vastaa kuvausta. Esimerkiksi saatat nähdä kaksi harmaata kuviointia, ja niitä pyydetään säätämään kirkkautta, kunnes kaksi kuvaa näyttävät olevan yhtä kirkkaita.


Ohjeita seuraamalla näyttö kalibroidaan ympäristöön sopivaksi, jolloin värit toistuvat oikein.


On olemassa myös erillisiä kalibrointilaitteita. Koulun tietokoneen näytön kalibrointiin käytin SpyderX Pro -kalibrointilaitetta.

Tällaiset lisälaitteet sopivat hyvin ammattivalokuvaajille, videokuvaajille sekä graafisille suunnittelijoille, jotka haluavat parhaan mahdollisen värienhallinnan näyttöönsä nopeasti ja erittäin tarkasti.


SpyderX kalibrointilaitteessa on värimittari, jonka linssipohjainen värimoottori kalibroi näytön tarkasti. Laite tukee useiden näyttöjen kalibrointia.


Ohjelma näyttää kalibroinnin vertailun ennen ja jälkeen tulokset.


Kalibrointi oli helppoa ja sujui luontevasti, kunhan seurasi tarkasti näytölle tulevia ohjeita.
3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page