top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

HE: Instagram-/somemateriaalin teko

Päivitetty: 27. huhtik. 2022

-Osittain hyödynnetty bannereissa käytettävää materiaalia -Työvälineenä Lightroom, Photoshop, LIllustrator ja After Effects -Kuvien animointi After Effectsissä -Kuvia julkaistu useampi somekanavissa ja niitä on käytetty maksetuissa mainoksissa KUVIA KORTEISTA SOME-MATERIAALIKSI Tehtävänä oli kuvata yksittäisiä kortteja someen niin, että päällä olisi tekstipuoli ja kuvan tausta tulisi kortin taustalla olevista kansikuvista. Nämä kuvasin olohuoneessa pienen penkin päällä päivän valossa. Lisävalona toimi ringlight, jonka asettelin niin ettei heijastuksia näkynyt. Kamera: Nikon D7500 Opiikka: Nikkor 50mm, F/1.8 Kuvat vein Lightroomiin, määritin valkotasapainon ja säädin hieman valotusta. Joissakin korteissa säädin myös hieman Transform-valikosta perspektiivia, jos kuvaustilanteessa en ollut ollut ihan täysin suoraan kortin yläpuolella. Rajasin kuvat kokoon 1080x1080.


Export-vaiheessa lisäsin Watermark-kohtaan HE-logon, jolloin se tuli automaattisesti samaan kohtaan joka kuvaan. Kuvat tallensin ja latasin omaan kansioon HE-Driveen jpg-muodossa.


(Ole itsellesi armollinen korttien taustaa blurrasin hieman, jotta teksti erottuisi paremmin.)TEKSTIN ANIMOINTI

Hyvän elämän reseptit-korteissa on ideana täyttää myös omin lausein kortteja. Tätä havainnollistin kuvaamalla tyhjiä kortteja ja lisäsin tekstin After effectsissä omalle layerilleen.

Animoinnin tein Antin joulutervehdys ohjeistusta noudattaen.

Loin pen toolilla shape layerin tekstikerroksen päälle poluttamalla tekstin. Tämän jälkeen tarkistin polun niin, että se peittää tekstin nätisti ja luontevasti, ikään kuin joku kirjoittaisi tekstin. Polun paksuutta säädin Stroke-kohdasta, jotta polku varmasti peittäisi koko tekstin.

Jotta teksti ilmestyisi oikein, piti kaikkien muotojen järjestys muuttaa käänteiseksi ja Trim multiple spahes-kohdasta valitsin Individual, jotta jokainen polku anitoituu yksi kerrallaan eikä yhtä aikaa. Itse animoinnin säädin Trim Pathsin End-kohdasta sopivalle aikavälille sillä lailla, että se näytti silmään kivalta ja luettavalta.

Loppuun käytin Transform-valikosta perusanimoinnin kohtaa opacity, jotta sain tekstin häviämään kauniisti. Näin sain loppukuvasta samanlaisen kuin alkukuvasta ja looppina somessa pyörivässä animaatiossa ei näy ikäviä hyppykohtia.

7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Logoja

Comments


bottom of page