top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

Animoitu grafiikka/ Kokkolan nuorisopalvelut


Tarkoituksena oli tehdä teaser tulevaan Kokkolan nuorisopalveluiden järjestämään viikonloppuun, joka on jaettu kahteen eri tapahtumaan. Lisätietoa on tulossa jatkossa ja siksi tässä kerrottiin vain "pakolliset" tiedot.


Järjestettävät ovat yön yli kestävät lanit sekä lauantai-illalle suunniteltu Amazing Kokkola.


Tämä oli hauska, aika nopea projekti, mihin naapurihuoneessa oleva Hiutale Films toivoi vähän erilaista kuin perusgrafiikkaa, minkä voi tehdä Premieressä.


Samalla selvisi, miten työn kulku sujuu kahden huoneen välillä, mistä toivottavasti on tulevaisuudessa jotain hyötyä yhteistyön muodossa.


Ensimmäinen ehdotus oli karttapinnit, joiden Tommi puolestaan toivoi liikkuvan kuvan mukana.

Alun Lan-teksteihin löytyi nopeasti kiva ilme sekoitustasoa muuttamalla. Videon tahdin tuli olla nopea, joten valitsin fontiksi selkeän ja paksun fontin, jotta sekoitustasosta tuleva efekti näkyisi myös hyvin.


Piirsin yhden pinnin valmiiksi Illustraattorissa ja toin sen After Efektiin työtiedostona, jotta voin muuttaa ulkonäköä vielä, kun näen kokonaisuuden. Ensimmäiseksi lisäsin pinniin numeron ja kopioin sen tämän jälkeen 7 eri precompositioniksi. Numerot tässä vaiheessa siksi, että seuraavassa vaiheessa ne skaalautuvat pinnin mukana ees-taas.


Tein pinniin skaalauksen alaosasta ja pienen "pompun" asettumista. Jokaiseen kohtaan lisäsin easy ease-toiminnon. Pinni oli hetken näkyvillä ja skaalautui sitten takaisin alas pois näkyvistä.


Tässä vaiheessa oli aika sijoittaa pinnit oikeille kohdilleen kuvan päälle. Sijoitin pinnit kuvassa eri kohtiin ja siirtymisen toteutin lopulta ihan positionia vaihtamalla. Tämä sujui nopeasti.


Löysin myös sopivan opasvideon (3D-camera tracker), joka ei tuntunut hankalalta mutta todella raskaalta näin pieneen siirtymään.


Lopuksi piti saada vielä tieto Amazing Kokkolasta sekä aika. Päädyin sijoittamaan kaiken samaan kuvaan ja hiukan eri ilmeellä, jotta jäisi mielikuva eri tapahtumasta.


Tässä ei mitään kummempaa kikkailua tarvinut käyttää sillä aika oli todella lyhyt ja siihen piti saada kaikki tarvittava asia selkästi ja näkyvästi.

Tein pätkät jälleen suoraan kuvan päälle, jotta saan ajatstukset kohdalleen. Kirjoitin tekstin paikallee ja muunsin tason 3D-tasoksi, jolloin sain tekstin kääntymään esiin.


Kun kaikki oli paikoillaan tein tästä erillisen pre-composition.


Kun kaikki erilliset animaatiot olivat pre-compositioina, vein koko .ae-tiedoston naapuriin, missä Tommi sai sijoitettua pre-compositiot omille paikoilleen suoraan Premieressä.

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Logoja

Comments


bottom of page