- 18 korttipakkaa - Kuvauspaikka ja -välineet: Nikon D 7500, koulun studio, kuvauspöytä ja 3 valoa - Kuvien kevyt käsittely Lightroomissa - Kuvien syväys Photoshopissa ja tallennus halutussa koossa JPG- tai PNG-muotoon yrityksen Driveen. - Korttipakat olivat kiiltäväpintaisia, joten täysin kiillottomia kuvia oli vaikea saada. Poistin häiritsevän kiillon kuvista Photoshopissa. -Kuvia on käytetty mm. bannereissa ja somemateriaalissa sekä lähetetty Ruohonjuureen tuotekuviksi.
Yrityksen omiin tarpeisiin ei ollut tarkkoja speksejä. Toiveena oli korttipakkojen kuvaus molemmista suunnista sekä syväys.
Varasin tarkoitukseen koulun valokuvastudion. Käytin kahta studiovaloa ja softbokseja valon hajauttamiseksi. Valopöydän alle asensin myös lampun jotta saan taustan palamaan puhki. Näin korttipakka on helpompi syvätä.
Pöytään laitoin teipin paikan merkiksi, jotta saan kaikki pakat kuvattua samasta kulmasta ja etäisyydeltä. Samoin kameran jalustan paikan merkkasin varmuuden vuoksi lattiaan. Osassa pakoista reuna repsotti hieman. Nämä korjasin läpinäkyvällä pienellä teipin palalla. Pakat ovat eri värisiä ja korttipakan pinta oli kiiltävä, joten hetki meni, jotta löysin sellaiset asetukset millä kuvasin kaikki pakat. Osassa käytin valkoista irrallista heijastinta, jotta sain häiritsevät heijastumat mahdollisimman vähäisiksi.
Optiikaksi valitsin Nikkorin 50mm f/1.8 linssin. Valitut asetukset: -ISO 100 -aukko f/11 -valotusaika 1/160s
Aluksi ajattelin, että olisin käyttänyt nopeampaa suljinaikaa mutta ilmeisesti joko salama tai kameran suljin (molemmat yhteistyössä) ei ehdi tällöin oikeaan aikaan mukaan sillä puolet kuvasta muuttui mustaksi. Pienentämällä aukkoa f/11 sain kuitenkin toivotun lopputuloksen ISO-arvolla 100. (Kamerassa on mahdollisuus pienempiin ISO-arvoihin mutta käytin kuitenkin tuota.) Salamat vedin niin kauaksi kuin sain järkevästi, jotta valosta tulisi mahdollisimman pehmeä.
Salamat säädin niin "himmeäksi" kuin sain.
Salamaohjain.
Siirsin kuvat Lighroomiin, muutin kuvakoon 1:1 (neliö), katsoin valkotasapainon kohdalleen (kuvauksessa oli liuskat tätät varte), lisäsin kirkkautta, säädin hieman valotuksia, terävyyttä, ja selkeyttä. Tämän jälkeen kopioin samat asetukset kaikkiin valittuihin kuviin ja tarkistin vielä jokaisen pakan hienosäädöt sillä pakat tosiaan olivat kaikki eri värisiä.
Kun olin tyytyväinen kuviin, siirsin kuvankäsittelyn Photoshopin puolelle.
Photoshopissa maskaukseen käytin pääosin "valinta ja maski"-toimintoa sekä kohteen valitsinta. Ylimääräiset/mukaan tulemattomat korjailin käsin kuntoon .
Alla olevissa kuvissa näkyy ikäviä heijastumia...
...jotka on tässä alla korjattu Photoshopissa maalaustyökalulla ja kloonaamalla.
Kortit ovat myynnissä myös Ruohonjuuri-verkkokaupassa. www.ruohonjuuri.fi
Heille aineisto tuli toimittaa vasemmalta puolelta kuvattuna, valkoisella taustalla, png-muodossa, koossa 2048 x 2048 px.
Rajasin pakat haluttuun kokoon ja exportasin png-muodossa sekä valkoisella taustalla että ilman. Siirsin korttikuvat Hidasta Elämää Driveen tekemääni Mia materiaalit-kansioon, omiin kansioihinsa, jotta ne on helppo löytää tarvittaessa.
Comments