top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

Projekti Nukkumatti: Digimaalaus vanhasta kaupungista

Päivitetty: 18. toukok. 2021
Ottaen huomioon, että olen ihan opintojen alkuvaiheessa, sain ehdotuksen ihan huippuhauskasta projektista ravintolan seinän kuvittamisesta. Toiveena oli piirretty kuva kotikaupunkimme vanhasta kaupungista. Erityiskiitoksien kiitos Kokkolan Picanten Sannalle luottamuksesta ja mahdollisuudesta toteuttaa jotain uutta ja näkyvää heti näin opintojen alkuvaiheessa.


Premierellä toteutetulla videolla näkyy dokumentointi työvaiheista. Otin kuvan aina päivän päätteeksi tai kun sain jonkin näkyvän työvaiheen tehtyä. Aluksi otin selvää, minkä kokoiseksi kuva tulisi tehdä jotta lopullinen kuva saataisiin tulostettua kokoon 360cm x 132cm. Kuvan speksit: -Kolmasosa koosta eli 120cm x 44cm -14173px x 5198px -Resoluutio 300px/tuuma Ennen piirtämistä kävin ottamassa kuvia ja yhdistelin niitä panoraamaksi. Sannalle annoin nähtäväksi muutaman vaihtoehdon ja hän valitsi kuvista mieleisensä. Päädyimme kääntämään kuvan peilikuvaksi sillä se tuntui linjojen kannalta paremmalta vaihtoehdolta tilaan. Itse kuva on toteutettu yhdistäen 9 kuvaa panoraamaksi Lightroomissa, ja tämän jälkeen tein Photoshopissa hieman "siivousta". Poistin mm. liikennemerkit ja autot kuvasta. Kuvassa oleva auto peitti aika ison osan kuvasta ja sen takana olevat linjat piti kuvitella ennen piirtämistä. Samoin liikennemerkkien takana olevat talojen linjat olivat yllättävän hankalia saada kohdilleen itseä miellyttävän lopputuloksen saamiseksi. Kuva on toteutettu Photoshopissa digitaalisena piirroksena useille eri tasoille piirtopöytää apuna käyttäen, lukuun ottamatta tien ja kivijalkojen pohjaa, jotka on vektoroitu ennen päälle piirtämistä. Päädyin käyttämään Illustratoria tähän vaiheeseen, jotta saan säilytettyä kauniiden kivijalkojen rakenteen oikean näköisenä. Tämä myös säästi hieman aikaa.


Kuvia työvaiheista


Ensimmäisessä kuvassa näkyy kuva sen jälkeen, kun 8 kuvaa on yhdistetty Lightroomissa panoraamaksi, värejä on korostettu ja linjoja terävöitetty. (Photoshopissa autosta on tässä kuvassa poistettu myös rekisterinumero vaihevideon tekoa varten.)


Tässä kuvassa auto on poistettu Photoshopissa piirtämisen ja linjojen vetämisen helpottamiseksi.

Tässä vaiheessa kuva on käännetty peilikuvaksi ja piirustusvaihe on jo pitkällä. Kuva on piirretty eri tasoille prosessin helpottamiseksi. Näin mm. korjaus on helpompaa. Tasot nimesin helposti löydettäviksi.Mm. portti ja sinisen talon kulma sijoittuivat auton taakse alkuperäisessä kuvassa, joten ne piti kuvitella ja saada linjat oikein.

Tarvittaessa säädin tasojen läpinäkyvyyttä.


Alla Illustratorissa vektoroitu kuva, jonka lisäsin tasoksi Photoshopissa. Yhdistin kadun ja kivijalat maalaukseen.Talojen seiniin sain elävyyttä käyttämällä sivellintyökaluna tarpeeksi isoa ja "pehmeää" sivellintä. Siveltimen läpinäkyvyyttä vaihtamalla sai myös näppärästi maalattua elävyyttä ilman kovia linjoja.

Asiakkaan pyynnöstä kirkastin ja korostin taivaan väriä. Lisäsin myös juorupeilin ja lyhdyn. Lyhty postettiin lopullisesta kuvasta.

Lopullinen tulostettu kuva on kooltaan 360cm x 132cm. Paikallinen mainostoimisto Palapeli tulosti kuvan tarralle ja liimasi sen kahdessa osassa vanerilevyille.


Ravintolassa kuvatut kuvat ovat kuvattu Nikon 7500D-kameralla. Valitsin sisäkuvaukseen 24mm f/1.4 linssin sen valovoimaisuuden ja polttovälin vuoksi. Kuvauksessa käytin jalustaa, jotta saan tärähtämättömän kuvan pienellä iso-arvolla ja suurella aukkoarvolla pidentämällä valotusaikaa. -ISO 320 -aukko: f/16 -valotusaika: 3s

Työtä pääsee ihastelemaan Kokkolan Hotelli Nukkumatin ravintolassa. Rautatienkatu 10, 67100 Kokkola.36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Logoja

ความคิดเห็น


bottom of page