top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

TUOTANTO: Kartta-animaatio

Päivitetty: 22. toukok. 2021

TUOTANTO: KARTTA-ANIMAATIO Asiakas: Ukkohalla Holidays Työvälineenä: Illustrator ja After Effects

TUOTANTO: KARTTA-ANIMAATIO Asiakas: Ukkohalla SkiResorts Työvälineenä: Illustrator ja After Effect Tässä hyödynnetty edellisen tuotannon pohjaa

Toteutin ensimmäisen kartta-animaation ystävälleni, joka vuokraa mökkiä Ukkohallassa. Tarkoituksena oli luoda lyhyt video, jonka avulla hahmottaa äkkiä matkan pituuden eri puolelta Suomea.

Kun animaatio julkaistiin somessa, sain nopeasti pyynnös samassa kohteessa sijaitsevalta hiihtokeskukselta, jolle sainkin toteuttaa saman animaation.


Aloitin projektin menemällä Google mapsiin ja otin kuvakaappauksen Suomen alueelta. Vein kuvan Illustraattoriin (File -> Place), tein uuden layerin ja piirsin pen toolia käyttäen suomen ääriviivat. Täyttöväriksi valitsin lopuksi vaaleansinisen ja ääriviivoiksi valkoisen. Taustakuvaksi valikoimme yhdessä ilmaisen kuvan tykkylumisista puista. Kuvan sijoitin eri layerille Suomen kartan alle.

Tämän jälkeen katsoin kartasta sovitut paikkakunnat ja piirsin reitit pen toolilla, jokaisen reitin omalle layerilleen.

Lopullisesta versiosta jätin järvet pois, jotta kuva olisi selkeämpi.


(Kuvakaappaus Illustrator-työvaiheesta Ukkohalla Holidaysille. Taustakuva puuttuu.)

Kun tasot olivat valmiit. Tallensin työtiedoston ja avasin sen After effectsissä compositioksi.

Kaupunkien nimet animoin After effectsissä suoraan ilmestymään ja häviämään opacity-toiminnoilla oikeisiin kohtiin. Kaupunkipallerot ja reitit ovat samalla tasolla (Group1=kaupunkipallero ja Group2=reitti). Nämä animoin ilmestymään nopeasti ensin palleron opacity-toiminnolla ja reitin animoimiseen käytin Trim pathsistä End-toimintoa. Lopulta koko touhu häviää Transform-valikon opacity-toiminnolla. (Mikäli olisi käyttänyt trim paths-toimintoa koko hommaan, olisi kaupunkipalleron animointi näyttänyt hassulta.) (Kuvakaappaus After effects-työvaiheesta Ukkohalla Ski Resortille.)

Lopuksi animoin lumisateen luomalla uuden solid-layerin, johon lisäsin efektin CC Particle world Antin joulukortti-ohjeistuksen mukaisesti. Jotta sain sateen aidon näköiseksi, säädin efektin asetuksissa seuraavia asioita: -Producer -> Sateen syntyyn leveyttä ja syvyyttä lisää, sen verran että se näyttää sateelta, eikä yhdestä pisteestä tulevalta suihkulta -Partikkeleiden kesto ruudulla (Longevity)

-Physics -> Käytetty animaatio on Twirl. Tällä tavoin lumisade ikään kuin "tanssii". Samasta valikosta voi muutin Velocitya, Gravitya ja Resistanssia. Nämä vaikuttavat kuin painovoimaan ja näin hiutaleen alastulovauhtiin sekä pyörimiseen.

-Particle -> Hiutaleen malli on Faded Sphere ja väriksi vaihdoin kokonaan valkoisen.


Lumisateen luomista After effectsissä.


Ukkohalla Holidaysin animaatioKoska video on tarkoitettu somessa jaettavaksi, otin huomioon, että se pyörii looppina. Päätin viedon saman näköiseen ruutuun, mistä video alkaa. Näin viedon pyörimisen aikana ei näy ikäviä hyppykohtia. Toiseen samanlaiseen animaatioon minulla olikin jo pohja valmiina. Kopioin Command + D koko Composition, vaihdoin taustakuvan suoraan After effectsissä asiakkaan oma ottamaan ja lisäsin loppuun asiakkaan toimittaman logon. Logoon lisäsin pikku efektin ihan Scale- ja position-toiminnoilla. Lumisadetta muutin myös hieman edellä mainituista valikoista arvoja muuttamalla. Illustratorissa muutin taustan sävyä kuvaan sopivaksi sekä lisäsin tähden osoittamaan Ukkohalla Ski Resortin paikkaa. Tähteen animoin pienen "välähdyksen" scale-toiminnolla määränpään merkiksi. Ukkohalla Ski Resortin animaatio.


39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Logoja

Comments


bottom of page