top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

HE: GIF-animaatioiden teko

Päivitetty: 22. toukok. 2021

GIF-animaatioiden teko jo olemassa olevista reippaustarroista -Giphyyn tutustuminen ja tarrojen teko ja tallennus


Jo olemassa olevat tarra-arkit sain työtiedostona psd-muodossa. Avasin tiedoston Photoshopissa, minkä jälkeen etsin ja latasin kaikki puuttuvat fontit, jotka ilmaiseksi löysin.


Siirsin työtiedoston Illustraattoriin, räjäytin (Expand) valitsemani tarrat, erotin osat toisistaan (ungroup) ja siirsin jokaisen tarran omalle arkilleen (artboard).

Tämän jälkeen tallensin jokaisen tarran omana työtiedostonaan.


Yksittäisessä työtiedostossa, erotin tarran osat toisistaan omille kerroksilleen.

Tämän jälkeen tarroja olisi voinut muokata mm. After effectsissä (tämä oli alkuperäinen ajatus). Ja näitä teinkin pari.


Giphyssä on kuitenkin helpot automaattitoiminnot pienille animaatioille, joten osan tarroista jätin vain yhdelle tasolle. Riitti, kun irrotetun kuvan/tarran tallensi png-muodossa ilman taustaa ja latasi palveluun.

Oikea muoto tässä toivotussa muodossa on "Sticker".

Tarrat löytyvät koneella giphystä @hidastaelamaa- tunnuksella. Puhelimelle saa myös ladattua GIPHY:n sovelluksen. Sieltä onkin helppo etsiä tarra, tallentaa puhelimeen ja jakaa vaikka Instagramin tarinan mukana.


Katsoin pari opastusvideota tarrojen lisäämisestä GIPHYn hakuun (esim. Facebookin Messenger) ja tein ohjeistuksen mukaan. Tarrat tosiaan löytyvät GIPHYstä hakemalla mutta Messengerin hausta niitä ei löydy. Tähän en tiedä syytä ja ohjeissa kehotetaan vain odottamaan.

Alla After effectsissä tehty tarra-animaatio sekä GIF- että MP4-muodossa mutta tämän lisääminen palveluun ei onnistunut toivotussa tarran muodossa vaan näihin tuli aina tausta mukaan.

Kivoja ovat kuitenkin ja After Effectissä animaatioiden ja tehosteiden määrä on loputon, joten tällä tavalla voi tehdä melkein minkälaisia GIFfejä vain, mihin nyt ikinä keksiikin.

GIPHYn "automaatissa" aikaa kuitenkin säästyy PALJON ja hauskoja vaihtoehtoja on useampia.


Kaiken kaikkiaan julkisia tarroja löytyy GIPHYstä 8 kpl. Tämän lisäksi muunsin myös logon muutamaksi tarraksi. Nämä löytyvät myös GIPHYstä omaan käyttöön mutta ovat "piilotetussa" muodossa eli ne eivät näy ulkopuolisille.

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page