top of page
  • Writer's pictureMia Sumell

TUOTANTO: Pekka Järvisen luento

Päivitetty: 19. toukok. 2021

MONIKAMERATUOTANTO Työtehtävä: Kuvaussihteeri, kuvamiksaus Brief: Organisaatiopsykologi Pekka Järvisen luennon striimaus monikameratuotantona piilotettuna YouTubeen. Omat työtehtävät: Nimellisesti olin aluksi ilmoittautunut kuvaussihteerin paikalle mutta varsinaisia työtehtäviä ei tässä juurikaan ollut, joten keskityin seuraamaan eri työtehtäviä ja pääsin lopulta miksaajan paikalle noin puolen luennon ajaksi.

Työryhmä: Ohjaaja – Jani Honkaselkä, Leevi Oramo​ Studio-ohjaaja – Leevi Oramo, Camilla Fellman​ Kuvaussihteeri – Mia Sumell​ Kuvamiksaaja – Merja Petäjistö, Mia Sumell, Lilja​ Rantala Kuvatarkkailija – Elina Rättyä, Teemu Ypyä​ Lähetystarkkailija – Aaron Järvinen, Merja Petäjistö​ Äänet – Jarkko Korhonen, Anil Göz, Markku Riipi​ Kameraraattorit vaihtelivat, mukana olivat ainakin: Susanna Yli-Tainio, Camilla Fellman ja Lilja Rantala... Kalusto: Käytimme tuotannossa isoja tv-kameroita, jotka vedettiin kuitukaapeleilla seinään.

Kuva tuli tarkkaamon monikamerajärjestelmään, missä ohjaaja, kuvamiksaaja kuvatarkkailija operoivat kuvan ja lähetyksen kimpussa yhdessä huoneessa, äänitarkkailijat toisessa sekä lähetystarkkailija kolmannessa.


Asiakkaan käytössä oli Seewo, joka oli yhdistetty hänen omaan läppäriin HDMI-kytkennällä Powerpointin esitystä varten.. Hän toivoi käyttöönsä myös valkotaulun sekä fläppitaulun. Asiakkaan toiveen mukaan pyrkimys oli leikata mahdollisimman paljon kuvaan pp-esitystä sekä havainnointikuvia, joita hän tykkäsi piirrellä. Kameroita oli käytössä kolme ja yleisöä ei juurikaan ollut paikalla (2?) vaikka tähänkin oli varauduttu.


Kameroista keskimmäinen (kamera 1) kuvasi laajaa kokokuvaa ja tarvittaessa tiiviimpää kuvaa ohjaajan toiveen mukaan.


Toinen kamera (kamera 2) oli sijoitettu vasempaan laitaan (Jib). Jibillä kuvattiin luennoitsijaa ja Seewoa yhteiskuvassa sekä kpedun edustajan Minnan puheenvuorot.


Kamera 3 sijaitsi oikeassa laidassa ja sen tehtävänä oli kuvata ohjaajan pyynnön mukaan tiiviimpää kuvaa luennoitsijasta sekä valkotaulua niin, että sisältö tulee selkeästi näkyviin.Tuotanto: Tahti oli aika verkkainen, joten tämä oli hyvä projekti meille aloittelijoille. Taukojen aikana oli aikaa vaihtaa työtehtäviä työryhmän kesken, jolloin kaikille halukkaille tuli hieman näppituntumaa itseä kiinnostavista asioista. Luennon hitaasta tahdista huolimatta itse luennoitsija oli mukavasti eläväinen ja liikkui paljon, joten tekemistä ja seurattavaa oli.

Kuvien välillä käytettiin suoraa leikkausta. Kun siirryttiin powerpointista tai inserteistä varsinaiseen kameran kuvaan, käytettiin siirtymäkohdissa ristikuvaa. Powerpoint-esityksien aikana käytimme myös kuva kuvassa- toimintoa (PiP) alalaidassa. Tiivistunnelmaista ja ennenkaikkea laadukasta kuvamiksausta.


Tarkkana, ku porkkana!

Saako tästä painaa?

Asiakkaan toiveen mukaisesti luennosta ei ole tehty jaettavaa tallennetta, joten luentoa ei ole mahdollista katsoa jälkikäteen. Ts. varsinaista jälkituotantoa ei ollut vaikka tallenne otettiin.18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page